A HILL ÉLETCIKLUS

A HILL Életciklus mindenben támogatja Önt. Az alkalmazottai életének minden szakaszában. A megismeréstől, a termékeny szakaszokon át, a változás igényéig. A folyamat minden szakaszában biztosítjuk az eredményes fejlődést.

Inspiring People

Sikeresebbé tesszük partnereinket és pályázóinkat. Hogyan?

  • Inspiráló pályázókat keresünk vezetői pozíciókba
  • Fejlesztjük pályázóinkat, hogy túlszárnyaljuk az elvárásokat
  • Támogatjuk a változásokban és segítünk új irányokat találni

Hogy ezt elérjük, széles körű tapasztalatunkat és tudásunkat használjuk. Készek vegyunk többet tenni Önért. Ez teszi izgalmassá munkánkat.


Kapcsolatokat építeni
Fejlődést támogatni
Embereket inspirálni

 

Érdekli, hogy hogyan találhat motivált, nagy munkabírású és - mindenekelőtt - tökéletesen illeszkedő munkatársakat? És hogy hogyan  kösse őket a cégéhez? Egyszerű: velünk! Vezető keresésre és személyzeti tanácsadásra szakosodtunk, kitűnő jelölteket találunk Önnek.

A keresés & kiválasztás, Executive Search és vezetői tanácsadás szakértőjeként a célunk, hogy pályázóinkat és ügyfeleinket egyaránt inspiráljuk! Céljaink eléréséhez készek vagyunk mindent megtenni mind a keresés, mind pedig a tanácsadás területén.

Sikeresebbé tesszük az embereket, mert mindenben túlszárnyaljuk az elvárásokat.
Manfred Webersdorfer Executive Partner
was wir für sie tun

Még sikeresebbé tesszük az embereket

A HILL International tanácsadási szolgáltatásaira mindig számíthat. A vezető kollégákkal kapcsolatos együttműködés minden fázisában. A beilleszkedéstől kezdve, az eredményes munkavégzés szakaszán át, az esetleges elválásig. A megismeréstől, az elköteleződésen át, a váltás pillanatáig. Folyamatosan figyelünk rá, hogy együtt eredményesen tudjanak fejlődni.

Munkatársak keresése

Még a kiemelkedő vezetők is csak a megfelelő környezetben tudják maximálisan kihasználni képességeiket. A megfelelő vállalati kultúra a kiemelkedő teljesítmények alapja. Meg fogjuk Önnek találni a vállalati kultúrájukhoz legjobban illő jelölteket.

Elköteleződés és fejlődés

Mint minden kapcsolatban, a vezető és a cég között még teljes egyetértés, kapcsolódás és elkötelezettség esetén is lehet fejlődni támogatásunkkal. Így tud majd még jobban profitálni a hosszú távú kapcsolatból.

Kezeljük a változást

A jó kapcsolatok dinamikusak. Az élő szervezetek lényege a változás, és van, hogy a közös út a végéhez ér. Támogatjuk abban, hogy a munkakapcsolatokat tudatosan, méltósággal és eredményesen fejezze be. Így a jó lezárás egyben valami még jobbnak a kezdete is lehet.