Hírek

Alvás az oviban

   2015-03-18

Aludjanak vagy ne aludjanak a gyermekek az óvodában?   Tovább >>>


Még több hír

Fotógaléria

Videógaléria

Naptár - Ápr


Kedves Anya es Apa!


Nagyon jól érzem magam az új oviban, szeretnék egy kicsit mesélni nektek róla. A ficánkoló delfin csoportba járok, ezért a termünk tele van tengeri állatokkal. A Juli is az én csoportomban van.

Az óvónéni nagyon aranyos, mindig mosolyog. Délelőtt sokat játszottunk, tanultam új mondókákat, énekeket, tornáztunk és festettünk is. A rajzainkat és a gyurmafiguráinkat, meg amit éppen készítünk, mindig kirakjuk a szoba falára. A múltkor még egymást is körbefestettük és hoztunk be fényképeket, így most mindnkinek kint van az apukája, anyukája és a testvérei, nagyszülei is a termünk falán. Meg vannak kint zászlók, virágok, bábok is. A szoba nagyon szép villágos és színes a sok játéktól, képektől.

A kertben is voltunk kint, azt azért szeretem, mert tele van játékokkal és lehet szaladgálni, homokozni, meg virágot, levelet szedni is. Utána ebédeltünk, az ebéd nagyon finom volt, kétszer is kértem belőle, a végén pedig kaptunk almát, meg mandarint.

Ebéd után egy kicsit elfáradtam én, meg a többiek is és megágyaztunk és Ági néni mondott nekünk egy mesét, mi meg egy kicsit szundítottunk, hogy délután megint tudjunk játszani.

Délután gyakoroltuk a műsorunkat a nagycsoportosok ballagására. Én fogom a köszöntőt mondani és táncolni is fogunk, már nagyon jól megy. Alig várom, hogy én is nagycsoportos legyek, mert a nagyok már tudnak írni és olvasni, meg a számokat is tudják és mindent angolul is.

De már én is tudok egy csomó dalt és verset angolul, ami azért is jó, mert itt nem minden gyerek tud magyarul és így velük is tudok beszélgetni, meg játszani. Már tudom az állatok s játékok nevét is, meg a színeket és a meséket is. A másik óvónéni, Nicolette mindig angolul beszél hozzánk, ő tanította ezeket nekünk.

Anya, arra gondoltam, hogy beiratkozhatnánk zongora órára, mert is az is van és nekem nagyon tetszik. És van jazz balett, télen meg síelés. Én ezekre is nagyon szeretnék menni. Ma pedig azt mondta Ági néni, hogy nyáron, amikor szünet van, lesz tündéres, meg indiános, meg halacskás tábor is. Csak még azt nem tudom, hogy inkább a tündéreset, vagy a halacskásat válaszzam. A fiúknak az indiános tetszik. Majd segítesz nekem, hogy melyik a jobb szerinted.

Most mennem kell, mert indulunk az állatsimogatóba és fel kell öltöznöm. Lesz ott nyuszi, meg kecskék, meg pici szarvas is, tudod, mint a Bambi. Meg is fogjuk etetni őket. Ugyanott lesz, ahol ősszel szüretelni voltunk, csak most nincs szőlő, mert már leszedtük ősszel…

Puszi: Panna